FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Проект за промяна на движението в центъра на София

Проект за промяна на движението в центъра на София

Снимка: БГНЕС
Проект на Столична община планира мащабна промяна в движението на някои от ключовите пътни артерии в центъра на София. Той беше представен от кмета Йорданка Фандъкова, предаде bTV. Сред плановете влиза и местенето на велоалеите по бул. „Витошка“, двупосочно движение по ул. „Фритьоф Нансен“ и бус лента по „Патриарх Евтимий“. 

Проекта на СО и „Спаси София“ ще засегне и новата тролейбусна линия №7, която ще се движи по първоначално планирания машрут – двупосочно по „Фритьоф Нансен“. Този вариант беше отхвърлен заради протести на живущите, но сегашното предложение предлага запазване на паркоместата по улицата, както и разкриването на нова по „Витоша“ и „Г.С. Раковски“. Предвиждат се и две ленти към НДК и една в обратната посока. 

Очаква се, че промяната на маршрута на тролея да спести време на пътниците. 

По бул. „Патриарх Евтимий“ ще има две еднопосочни велоалеи, бус лента, както и две ленти за автомобили. Ще се запазят паркоместата, а спирката на кръстовището с бул. „Витоша“ ще бъде повдигната за по-добра безопасност. 

По „Витоша“ в посока НДК ще остане по една лента за движение във всяка посока, а от двете страни ще има коси паркоместа. Велоалеята вече няма да се намира на тротоара, за да няма конфликти с пешеходците. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!