FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Проверяват склад с тонове отпадъци в село край Стара Загора

Проверяват склад с тонове отпадъци в село край Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Сигнал за хиляди тонове пластмасови и каучукови отпадъци, струпани от близо година върху терен от 12 дка в землището на старозагорското село Калитиново проверява прокуратурата в рамките на вече стартирало предварително производство за опасно замърсяване на природната среда в района на гълъбовското „Брикел“ ЕАД, съобщава „Монитор“.

Само на километър от последните блокове на старозагорския квартал „Зора“ са струпани стотици бали с разкъсани вече обвивки. Разрешителното за складирането им е издадено на 18 юни 2018 година от тогавашния шеф на РИОСВ Петя Папазова. По думите на кмета на Калитиново Иван Костадинов при него имало старо уведомление, че в съседство с площадката ще се изгражда цех за производство на олекотени бетонови изделия, в които щели да бъдат влагани отпадъците.

Още по темата

20 яну 2020 22:30

31

19 яну 2020 19:54

138

17 яну 2020 18:48

70

Управителят на дружеството „АТЗ Проджект“ ЕООД, получило разрешение за опериране с отпадъка, внос от Италия – Светлан Убчев, коментира, че не предвижда в скоро време да стартира това производство. Той отказа коментар за произхода на отпадъците под претекст, че не познава лично потърсилия го за коментар журналист.

От сайта на РИОСВ – Стара Загора става ясно, че площадката е била проверявана от екоекспертите на 23 декември м.г. и че нямало констатирани нарушения на издаденото разрешително. Намиращите се на мястото отпадъци били опаковани с метална тел; полиетиленови бали и в биг-бег чували с произход България и Италия.

На посочения за кореспонденция столичен адрес освен „АТЗ Проджект“ има още една компании с участието на Убчев – „Приборснаб“, който обаче е прехвърлил през пролетта на м.г. капитала си на регистрираната на Сейшелските острови „Релвана лимитид“.

Преди доста време сред съдружниците е бил и застреляният пред дома си в София на 6 април 2008 година изпълнителен директор на „Атоменергоремонт“ Борислав Георгиев Димитров. И до сега убийството му остава неразкрито.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!