FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Преизбраха Станислав Семерджиев за ректор на НАТФИЗ

Преизбраха Станислав Семерджиев за ректор на НАТФИЗ

Снимка: БГНЕС
Общото събрание на НАТФИЗ избра за свой ректор проф. д-р Станислав Семерджиев с подкрепа от 93 процента. Той ще оглави театралната академията за четвърти път (2003-2007, 2007-2011, 2015-2019, 2020-2024).

Гласуваното доверие е спечелено с реформи в методологията на образование, обновяване на сградния и материален фонд, разширяване на международното сътрудничество и партньорски програми, привличане на нови български и чуждестранни партньори и неуморима взискателност към работата на всички, се казва в съобщението на НАТФИЗ.

Семерджиев е създател и ръководител на специалността „Драматургия“ – от 1991 г. От 2011 г. е изпълнителен директор на Световната асоциация на филмовите и телевизионни висши училища (CILECT). Продуцент и сценарист е на експерименталния документален филм „Авантюрата Хамлет“ (2008, режисьори – Грег Роуч и Ивайло Дикански). Сценарист е на сериала „Хотел „България“ (2004-2005). Автор е на либретото на спектакъла „Българска мистерия“ (2019 г.). 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!