FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Преди вота на 27-и: Пазарът в „Младост“ няма да се събаря

Преди вота на 27-и: Пазарът в "Младост" няма да се събаря
През 2007 г., когато се въведе съкратеното производство, имаше много прекратени дела. В резултат на многото дебати взехме решение да премахнем съкратеното следствие само за умишлени убийства. Искрено се надявам хората да усетят, че ще получат правосъдие – именно това е основната идея „, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Младост“ Мария Илиева в „Денят ON AIR“.
Утре предстои нов протест в „Младост“ срещу премахването на пазара в квартала.

„Има опити да се използва и пренасочва гражданската енергия. Собственикът на терена отправи предложение за промяна на предназначението до главния архитект на района. Преди становището на г-н Стефанов, излезе тази информация. Искам категорично да заявя, че няма да има събаряне на пазара в „Младост“. Няма издадено ново разрешително за строеж, обясни още Илиева.

Тя съобщи, че собственикът на пазара в „Младост“ е оттеглил предложението си за промяна на предназначението на терена.

„Когато научих за Центъра по наркомании и преместването му в „Младост“, отправих питане към здравния министър. Той заяви, че центърът ще се премести. Европейската практика показва, че тези институции, са по-полезни, когато са извън центъра на града. Хората са притеснени, но аз работя за местенето на Центъра по наркомании“, коментира Мария Илиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й Министерството на здравеопазването трябва да реши къде да бъде ситуиран Центърът по наркомании.

„Трафикът е проблем на всеки голям европейски град, включително и на София. Още следващата седмица започва процедурата за Южната дъга. Ще има нови спирки на метрото в квартала, в „Младост“ има най-много метростанции. Едната нова ще е на „Арена Армеец“. Имам идея за реализиран на модулен паркинг, с който ще се осигурят паркоместа за много автомобили“, сподели още Мария Илиева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!