FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Поправките в НК: Осакатен текст, решава проблема наполовина!

Това не само е осакатен текст, ами и решава проблемите наполовина. Когато става дума за ясно извършено престъпление с ясни улики, не виждам смисъл от самопризнанията, посочи в „Денят ON AIR“ Таско Ерменков от БСП. Той коментира поправките в НК, спрямо които само в случаите на умишлено убийство няма да се прилага съкратено съдебно следствие. В пленарната зала 92 народни представители гласуваха „за“, 62 – „против“ и 11 – „въздържал се“.
По време на дебатите управляващи и опозиция си размениха нападки и спориха дали да има бързо правораздаване и справедливи присъди.

Още по темата

9 окт 2019 11:04

26

По думите му опираме до професионализма на системата, а на правораздавателната система основната задача била да създава чувство за справедливост.

„Надявам се да не са били предизборно приети промените в този случай. Ние от БСП поставихме принципно въпросите“, допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Казусът с предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман, Ерменков коментира с думите: „На какво основание съдът взема решение, че той се е поправил?“

Според него създалата се паника сред родителите в Сливен и други градове в страната, която доведе до извеждане на деца от училище, заради страх от отнемане, има предистория. Той даде пример с принудителното отнемане на две деца от майка им в града, защото намало как да ги гледа, след като била отстранена от работа.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!