FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Полицаите на протест на професионалния си празник

Полицаите на протест на професионалния си празник

Снимка: архив, БГНЕС
Полицаи излизат на протест на професионалния си празник – 8 ноември. Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР.

През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, припомня БНР.

След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов, стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина.

Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест.

Още по темата

3 ное 2020 17:45

238

Един от синдикатите организира протест в градинката до църквата „Св. Седмочисленици“. След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента.

Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната.

„Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно“, коментира Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски. „През последните няколко месеца има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог“, каза той.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!