FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Под карантина: Лекари консултират онлайн хората от Банско

Под карантина: Лекари консултират онлайн хората от Банско

Снимка: Pixabay
Лекари, специалисти в различни области, консултират онлайн жителите на Банско, информира БНР.

Създатeл на групата в социалната мрежа Facebook е един от водещите ендокринни хирурзи в Европа, проф. Румен Пандев, който е банскалия.

Още по темата

21 мар 2020 12:50

35

20 мар 2020 11:43

189

Инициативата за здравни онлайн консултации компенсира ограниченията на карантината в Банско и е в помощ на наличните лекари в града, които са общо 9.

Виртуалната здравна клиника беше създадена вчера и само за броени часове 15 лекари се включиха в инициативата на проф.Пандев.

„Те са от Университетска болница „Лозенец“, аз съм представител на ИСУЛ, Александровска болница. В различни профили сме – от ендокринен хирург, гастроентеролог, реаниматор-анестезиолог, рентгенолог, обща хирургия е представена. Идеята е съвсем проста – по най-бързия начин ако можем, на хора, които се нуждаят от консултация в Банско, тъй като Банско е под карантина, да им окажем съответната онлайн медицинска помощ напълно безплатно“, разказва той.

Направени са и първите консултации, като са дадени предписания за лечение. Лекарите обсъждат казусите и помежду си, а при необходимост освен чрез платформата, се свързват с пациентите и по телефона.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!