FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Подчинен на Каракачанов в схемата с паниката в Сливен

След като МВР и ДАНС започнаха да търсят кой стои зад слуховете, че ще отнемат децата на ромски семейства в Сливен, се оказаха ,че в схемата има замесен и служител на Министерството на отбраната.

Още по темата

8 окт 2019 15:36

28

8 окт 2019 08:42

91

7 окт 2019 12:16

129

В понеделник стотици родители от ромските квартали в Сливен и Карнобат, панически хукнаха да прибират децата си от училище, защото някой ги наплашил, че социалните ще им ги отнемат.

Във вторник стана ясно, че в Сливен истерията е тръгнала от една ромка, която наскоро се била разделила със съпруга си и социалните отишли да посетят дома й за да видят при какви условия живеят децата й.

Вицепремиерът Томислав Дончев днес съобщи, че и служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им.

„Говорих с вицепремиера Красимир Каракачанов и той ми обеща, че ще вземе мерки“, заяви Дончев.

„Ако някой се е заигравал с темата, ще бъдат взети мерки“, ангажира се от своя страна и Каракачанов.

В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, заяви още Дончев.

Според него това е кампания, която продължава с месеци, заяви още вицепремиерът.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!