FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пловдив с денонощни приемни лекарски кабинети

Пловдив с денонощни приемни лекарски кабинети

Снимка: БГНЕС
Медицинският щаб в Пловдив реши да бъдат разкрити денонощни приемни кабинети, за да се облекчи работата на Инфекциозна клиника и хората да не чакат с часове за консултация и евентуално приемане, каза областният управител Дани Каназирева, съобщава радио „Фокус – Пловдив“.

Още по темата

25 мар 2020 08:08

230

24 мар 2020 14:17

42

Кабинетите ще бъдат разкрити в УМБАЛ „Каспела“ – тази вечер от 19.00 часа и в Транспортна болница – четвъртък срещу петък в 00.00 часа.

Същото решение е взето и за МБАЛ „Свети Мина“, но тук Община Пловдив трябва да създаде организацията и да обяви кога най-скоро кабинетът ще заработи. В денонощните кабинети на място специалистите ще преценят дали болният ще бъде хоспитализиран или ще му бъде назначено домашно лечение.

Тези кабинети ще бъдат още един филтър за консултиране на пациенти със съмнение за коронавирус. Каназирева допълни, че е получила пълна подкрепа от директорите на УМБАЛ „Каспела“ и Транспортна болница.

Медицинският щаб прие още да бъде разкрит денонощен лекарски кабинет и в ДКЦ „Изток“ в Столипиново. Организацията и откриването му е възложено на община Пловдив.

„По този начин на жителите на ромския квартал няма да им се налага да обикалят по останалите здравни заведения в града и ще се ограничи струпването на цели фамилии пред спешните приемни отделения“, коментира областният управител.

Всеки граждани с притеснения и симптоми, първо трябва да се обади на личния си лекар и да следва указанията му. При усложняване на състоянието болният да търси Спешна помощ, която ще го транспортира до приемните кабинети, които ще бъдат разкрити в трите болници. Същият алгоритъм важи и за поставените под карантина лица.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!