FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пет бебета проплакаха в „Софиямед“ в режим на карантина

Пет бебета проплакаха в "Софиямед" в режим на карантина

Снимка: Софиямед
Пет бебета проплакаха за първи път в България в условията на пълна карантина в АГ отделението на УМБАЛ „Софиямед“. От 17-ти до 22-ри март, цели 6 дни лечебното заведение и неговия БЛОК 1 бе поставен под карантина заради потвърдени проби на пациент и лекар за наличие на коронавирус. Три от тях са момчета, а 2 – момичета, съобщиха от болницата
 
Първото нормално раждане в отделението стимулира и вдъхновява работата на екипа. Бебето Христиана се ражда с мерки от 3,750 кг.
 
„Благодарим на всички колеги, че независимо от всичко се погрижиха по най-професионалния начин за здравето и комфорта на всички пациентки, майки и бебета, така че да се чувстат максимално спокойни”, казаха началниците  на екипите на АГ и неонатологично отделение д-р Валери Нецов и д-р Жана Станева.

Две от родените в карантина бебета са се появили на бял свят чрез нормално раждане, а три чрез цезерово сечение.
 
Цели 6 дни над 120 медика – лекари, медицински сестри и специалисти, работиха в условията на карантина, без право да бъдат сменени. Те осигуряваха най-добрите условия за лечение на над 160 пациенти на територията на болничния комплекс.
 
Майката на едно от първите изписани след вдигането на карантина бебе Деян коментира, че в лицето на специалистите от болницата е срещнала изключително професионално отношение.
 
„Не спряха да се грижат за нас, да показват своята всеотдайност, да ни помагат, да ни дават съвети. Те се справиха перфектно, искам много да им благодаря, положиха много усилия и труд. Това е първо раждане за мен, и много ми помогнаха. Изключителни професионалисти“, коментира майка му Радостина. Момченцето се ражда чрез цезерово сечение и е с мерки от 2,760 кг и 48см.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!