FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пернишката болница преобразува още едно отделение в COVID зона

Пернишката болница преобразува още едно отделение в COVID зона

Снимка: БГНЕС
Още едно вътрешно отделение в МБАЛ „Рахила Ангелова“ в Перник ще приема инфектирани пациенти с усложнения. Това съобщи на заседание на Общинския съвет д-р Явор Рангелов – началник на Първо вътрешно отделение в МБАЛ, което бе преобразувано в COVID зона.

По думите му капацитетът на ръководеното от него отделение е почти запълнен. След трансформирането и на Второ вътрешно отделение в COVID зона лечението на хронично болните перничани ще бъде затруднено, предупреди д-р Рангелов.

Лекарят, който е и общински съветник, настоява за намеса на общинското ръководство относно определяне на алтернативна база за лечение на болните с коронавирус, чийто брой ще нараства, съобщи БТА.

В момента, според него, цялата отговорност носят ръководителите на болничните заведения. Според общинския съветник необходимо е община Перник да се включи с конкретни предложения за справяне с последиците от пандемията, а също и да засили контрола за спазването на противоепидемичните мерки в учебните заведения и на обществените места.

През последното денонощие на територията на Пернишка област са регистрирани 66 нови случаи на COVID-19, всички заболели са на домашно лечение.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!