FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пациентът от Дупница с вируса – работил в Банско

Пациентът от Дупница с вируса - работил в Банско

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Потвърдена е положителната проба за коронавирус на 43-годишен пациент в Общинската болница в Дупница. Това съобщи за БТА областният управител Виктор Янев. Пациентът е от кочериновското с. Стоб. Той се е лекувал сам, но получил като усложнение двустранна бронхопневмония и е бил приет в здравното заведение в събота.

Линейка на Спешния център в Дупница е била извикана на адреса му, след като той се е обадил на телефон 112 и е съобщил, че има всички признаци на болестта.

Още по темата

23 мар 2020 17:12

212

Мъжът е работил в Банско, където има търговски обект. Напуснал е Банско преди да бъде наложена блокада на курортния град.
Пациентът е настанен в изолатора на общинската болница, който се намира в ортопедичното отделение, специално обособено за целта в сградата на бившата Военна болница. 43-годишният мъж е имал дихателни проблеми, наложило се е да бъде поставен на кислород. Засега положението му е стабилизирано.

Имаме готовност за работа и в трите болници на територията на областта, включително и частната в Дупница, каза областният управител Виктор Янев. Той посочи, че през следващите дни се очаква да се върнат от рискови дестинации, сред които Испания, Италия, Гърция, Кипър, Обединеното кралство, Португалия, още жители на областта.

Междувременно днес от Общинската болница в Дупница съобщиха, че са получили 200 броя защитни облекла от Държавния резерв. Те са предназначени за медицинския персонал и включват гащиризони и маски за многократна употреба.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!