FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Патриотите искат отлагане на Закона за социалните услуги

„В обществото има едно определено напрежение, тъй като това засяга много фундаментални въпроси – семейството, децата, отношенията между семейството и държавата. В самия закон има текстове, които могат да се тълкуват двузначно и това налага прецезиране“, заяви в студиото на Bulgaria ON AIR зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов. Днес „Обединените патриоти“ внесоха в Народното събрание искане за отлагане с 6 месеца на Закона за социалните услуги. Целта е да се постигне достатъчно отворена дискусия за осъществяване на необходимите промени в спорните текстове.

По думите му един от проблемите, които партията е поставила пред новия социален министър е именно този закон и е постигнато съгласие, че трябва да бъде прецизиран, а това изисква време.

„Основното притеснение, което вълнува хората, е отношението между семейството и НПО-тата и държавата –  до каква степен могат да се намесват и при какви случаи закрилата на дете в риск може да се прилага. Трябва да бъдем изключително прецизни във формулировките“, заяви Михов пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че случаят на масова психоза в Сливен, при който родители прибраха децата си от училище заради слухове, че ще им бъдат отнети, е показал чувствителността на обществото.

„Не вярвам някой сериозен политик или държавник да изповядва дори и мисълта, че социални работници могат да влязат и да отнемат детето просто поради някакви внушения“, каза още зам.-председателят на ВМРО.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!