FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Паси: Генетични престъпления могат да доведат до световна война

Паси: Генетични престъпления могат да доведат до световна война

Снимка: БГНЕС
Соломон Паси направи интересна прогноза и заяви, че следващата световна война може да е заради генетични или киберпрестъпления.

„Следващият мащабен световен конфликт може да бъде и на територията на генетиката. Генетичните престъпления са част от престъпленията на бъдещето, както и киберпрестъпленията. Те могат да се превърнат в терена на следваща голяма световна война“, каза Паси пред bTV.

Той допълни, че от години настоява пред българското правителство да се приеме закон за космическите дейности, които са рисковани, но стават все по-евтини.

„Когато говорим за големите рисково от новите технологии е това, че се подмладяват участниците. Тоест, потенциалната възраст на бойците, които ще могат да управляват дронове, за което няма да има нужда от военни бази, са тийнейджъри на 12-14 години, които са добри геймъри“, уточни бившият външен министър.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!