FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Пазарът BEAM може да донесе големи печалби на инвеститорите

Пазарът за растеж на малки и средни предприятия BEAM може да донесе печалби в пъти на инвеститорите, а не в проценти, ако компаниите са подбрани правилно с потенциал за растеж. Това каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

По думите на д-р Моравенов пазарът BEAM е една добра алтернатива за достъп до капиталовите пазари.

Гостът обясни, че когато една компания се финансира чрез рискови инвеститори, то тя е ангажирана да отговори на техните изисквания, докато пазарът BEAM дава възможност за достъп до пасивни инвеститори, които не искат контрол над компанията, а разчитат на доброто управление на мениджмънта.

„Основното нещо е компанията да бъде атрактивна за инвеститорите като цяло. Този пазар дори е подходящ за компании, които не реализират печалба“, обясни той пред Bloomberg TV Bulgaria.

Доц. д-р Маню Моравенов каза още, че листването на БФБ и на пазара BEAM не изисква кой знае какъв ресурс, като компаниите са облекчени и откъм представянето конспект.

„Борсата се опитва да създаде правилната среда. Голяма част от бизнесите пострадаха и една част от инвеститорите също са внимателни, но въпреки това възможностите за добри“.

Пазарът за растеж на МСП beam осигурява на компаниите редица облекчения в сравнение с административните изисквания спрямо дружествата, допуснати до търговия на регулирания пазар, организиран от БФБ. За набирането на капитал до 3 млн. евро на пазара за МСП beam не е необходим одобрен проспект за първично публично предлагане от Комисията за финансов надзор.

Целият разговор във видеото.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!