FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

От днес: Непълнолетните в София в мол само с придружител

От днес: Непълнолетните в София в мол само с придружител

Снимка: БГНЕС
От днес влизат в сила две от допълните мерки в София срещу разпространението на коронавируса.

Забраняват се посещенията в молове на непълнолетни деца без пълнолетен придружител. Решението е на Софийския оперативен щаб и е обсъдено с ръководствата на големите търговски обекти.

В столицата се създават и „зелени коридори“ за пазаруване на гражданите над 65 г. Те ще посещават хранителните магазини между 10:00 и 12:00 часа на обяд.

Поликлиниките в София ще се включат в прегледите на граждани, които имат грипоподобните симптоми.

„Това предложих преди два дни на министъра на здравеопазването, за да можем да помогнем на хората, които се нуждаят от преглед и да разтоварим големите софийски болници от пациенти, които имат леки симптоми и се нуждаят от лечение вкъщи“, обясни кметът Йорданка Фандъкова.

В рамките на седмица директорите на ДКЦ-та трябва да обособят зони за клинични прегледи. Екип от лекар, медицинска сестра или лаборант ще извършват преглед и при нужда ще правят кръвни изследвания и антигенен тест.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!