FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Отмъщение ли стои зад взрива във Варна? Установяват двете жертви с ДНК експертиза

Три експертизи – химическа, биологична и съдебно-медицинска ще установяват какво е довело до взрива във Варна и кои са жертвите на трагедията в кв. „Владиславово“.
Ще бъде направена и ДНК експертиза, днес ще бъдат предоставени пробите в Съдебна медицина обясни Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Още по темата

13 яну 2020 11:29

61

13 яну 2020 10:41

2

13 яну 2020 10:31

40

„Назначена е химическа експертиза, която има предмет да изследва всички иззети находки при първоначалния оглед. Експертизата е назначена на специалисти от отряда за борба с тероризма в София и очакваме заключения в най-скоро време“, обяви  Красимир Конов.

Самоличността на двете жертви все още не е установена. Окръжният прокурор посочи, че двата трупа са намерени в съседни апартаменти.

Той не отрече, но и не потвърди информацията, че единият от двата трупа е на заподозрения за взрива Веселин Димитров. Полицията обяви за общодържавно издирване мъжа, живял във взривения апартамент.

Предполага се, че Веселин Панов Димитров е взривил жилището заради проблеми с жената, с която е живеел на семейни начала. Издирваният мъж е на 66 години, бил е военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен за корупция.

„Няма данни за неговото психическо състояние, което да буди притеснение. Разпитани са негови близки и роднини, днес продължаваме с установяване на други хора от неговия кръг и продължаваме с разпитите. От 6 януари има заповед за незабавна защита, по силата на която на Веселин Димитров е заповядано е заповядано да напусне жилището, което е обитавал и да не приближава жената на по-малко от 200 метра“, заяви пред Bulgaria ON AIR Красимир Конов.

Окръжният прокурор заяви, че са разпитани близки и роднини на Веселин Димитров. Засега прокуратурата няма данни, че психологическото състояние на мъжът е било нестабилно.

„Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели. Не сме наясно кое е първичното – дали взривът и е последвал пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал вривът. Всичко е станало към 4 часа сутринта, хората спят по това време“, каза още окръжният прокурор на Варна.

И подчерта, че се работи по всички хипотези – както от нелеп инцидент, така и до умишлени действия. Все още обаче е трудно да се каже къде точно е огнището на горене, днес ще се продължи с допълнителните огледи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!