FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ортопедите се включват в битката с коронавируса

Ортопедите се включват в битката с коронавируса

Снимка: Pixabay
Специализираната болница в столичния квартал „Горна баня“ разкрива COVID отделение с 25 легла. Всички лекари и медицински сестри, назначени на трудов договор, ще работят там по график, съобщи БНТ, цитирани от в. Монитор.

В COVID отделението са разпределени 20 легла за пациенти в средно тежко състояние и 5 за такива, които се нуждаят от реанимационна грижа.

Още по темата

10 ное 2020 13:52

15

10 ное 2020 13:04

11

Специалисти по вътрешни болести и анестезиолози ще помагат на ортопедите на първа линия. Пред болницата няма поставен фургон за тестване на хората, но в приемния кабинет на COVID зоната ще се преглеждат и тестват пациенти със симптоми на COVID-19, обясни проф. Христо Георгиев, който е ортопед.

Болницата няма да спре да приема спешните ортопедични случаи. А пациентите на медиците, които са дежурни в COVID зоната, ще се поемат от техни колеги.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!