FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Овладян е пожарът край бургаското село Граничар

Овладян е пожарът край бургаското село Граничар

Снимка: Pixabay
Овладян е пожарът край бургаското село Граничар, предаде БНР. В момента огънят е ограничен до дере със сухи треви и храсти. Гасенето се извършва ръчно. А през нощта в района е имало дежурни огнеборци и един противопожарен автомобили.

Вчера огънят обхвана 50 декара борова гора до българо-турската граница. До този момент са изгорели шест необитаеми къщи и стопанските постройки край тях, както и две обитаеми къщи.

На място имаше три пожарни екипа. Беше направена и просека, за да се спре разпространението на огъня. В гасенето му се включиха и 55 служители от държавно и общински горски стопанства, десет затворници и десет доброволци.

Още по темата

15 сеп 2020 17:52

2

Пожарът избухна вчера около обяд. Огънят беше локализиран в отделни зони.

Огънят обхвана борова гора и се разпространяваше успоредно на границата ни с Турция, но нямаше опасност да премине на турска територия.

Началникът на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас старши комисар Васил Василев увери, че няма опасност и за близките 3 населени места.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!