FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Няма да освободят Любомир, който лежи за трима убити на пътя

Пловдивският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд – Пловдив за условно предсрочно освобождаване на Любомир Трайков, съден за катастрофа с трима загинали на бул. „Руски“ в Пловдив.

Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Още по темата

3 апр 2018 21:42

59

21 юли 2017 22:19

33

Трайков излежава петгодишна присъда за тежката катастрофа, станала на 18.11.2016 г. Тогава осъденият е управлявал лекия си автомобил „Ауди“ след употреба на алкохол и със скорост близо 100 км в час.
Той се блъска в друга кола, в която пътуват четирима души. На място загиват двама от тях, а третата пострадала почива от нараняванията си в болница, седмица след катастрофата.

В мотивите си Пловдивският апелативен съд е посочил, че в случая е налице една от предпоставките за условно предсрочно освобождаване, а именно Л. Т. е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание. Апелативните съдии обаче са приели, че липсват данни за изпълнение на второто изискване на закона – осъденият да е дал доказателства за своето поправяне.

От данните в досието му се установява, че при него се отчита дефицит в една и съща проблемна зона –  отношение към правонарушението. За полагането на общественополезен труд, спазването на правилника и проявено добро поведение, Трайков е стимулиран, и то впечатляващо често, с домашен отпуск, почти всеки месец, за некратки периоди от време. Именно затова режимът за изтърпяване на наказанието му е изменен в по-лек.

Тези данни обаче не са достатъчни, че Любомир Трайков е дал доказателства за своето поправяне, според магистратите. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!