FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нов имиджов феномен ли е ген. Мутафчийски?

Началникът на Националия оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски стана едно от най-обсъжданите лица в държавата. Всеки ден зрителите от малкия екран очакват да чуят последните данни за вируса, който връхлетя целия свят – COVID-19. PR експерт посочи, че генералът вече е имиджов феномен.

„Ген. Мутафчийски е поредният имиджов феномен, който се случва в България. Това е човек, който тръгва от много малка публичност, намира се в точното време и на точното място. И това му носи имиджови позитиви, които могат да бъдат капитализирани. Няколко такива случая има в съвременната българска история – Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски“, каза PR експертът Александър Христов в предаването „Денят ON AIR“.

Още по темата

1 апр 2020 18:07

613

1 апр 2020 15:57

738

Той посочи, че политически нападки има, но те са по-малко и по-малко шумни, отколкото в нормална ситуация. PR експертът посочи, че винаги има какво да се желае по отношение на нашата дисциплина като потребители, но от друга страна това е поредната криза, която показа, че в такива тежки ситуации можем да бъдем сплотени.

„Това е изключително видимо в политическия свят, където рейтингите на политиците се покачват. От друга страна – съпричастността на хората, които се събират, помагат, даряват. Ние си мислехме, че компаниите ще наблегнат на кризисни комуникации – вътрешни или външни, но те много повече инициират кампании. Тази сплотеност срещу общия враг, който е миниатюрен, но толкова поразяващ, не е толкова изненадваща, но е достатъчно радваща“, категоричен е Александър Христов.

Според него в момента за проява на лош вкус се смята, ако се чудиш как да извлечеш политически дивиденти от това нещо.

„Виждаме Корнелия Нинова, че почти се е снишила, така че в тази ситуация е по-мека“, посочи PR експертът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!