FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!

Червената шефка Корнелия Нинова призова управляващите да помогнат на хората, които пострадаха от кризата сега, а не да чакат есента и тогава да раздават пари, защото предстоят избори и трябва да се тушира напрежението.

„Това не е държавническо мислене“, отсече тя.

Още по темата

20 май 2020 12:30

2

14 май 2020 10:56

8

„Икономическите и социалните мерки на управляващите не работят, нашата цел е грижа за хората, никой да не бъде забравен, а правителството на Борисов няма тази цел, тяхната цел е оцеляване до края на мандата“, скочи още Нинова.

Тя посочи, че вече има близо 150 000 нови безработни, само 1% са поучили помощ по мярката 60 на 40 и резултатът за последните два месеца е обеднели хора, останали без работа и доходи при ръст на цените от 10-15%.

Соцлидерката обвини властта, че е излъгала земеделците, че държавата ще изкупи реколтата им и че ще им осигури достъп до търговските вериги.

По-ниски ставки на ДДС? БСП иска финансов анализ на държавата

„Правителството работи на парче на принципа проба – грешка, внася нестабилност, несигурност и липса на перспективност, така не се управлява държава“, каза червената шефка.

Нинова поиска да се формира екип от анализатори финансите, които да установят реално какво е положението, защото прогнозата на ЕК е за дефицит от 10%, докато сметките на правителството са различни.

Нужно е и дългосрочно финансово планиране.

Според нея е нужно да се работи с цялостен план, а не на парче и не по причина за очакване на протести на този или онзи сектор.

„Трябва да се определят засегнатите групи хора – бедни, безработни, пенсионери, съкратени и да се осигури безвъзмездна помощ за тях, както прави цяла Европа“, поиска още Нинова.

„И това не са инвестиции хвърлени от хеликоптера, а инвестиции в най- важното – в хората“, обобщи тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!