FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нинова за рокадите в кабинета: Пази се коалиционния мир

Политически назначения в името на коалиционният мир нарече Корнелия Нинова спряганите имена за наследник на Нено Димов като министър на екологията – Искрен Веселинов, Емил Димитров-Ревизоро и Николай Кънчев.

Според червената шефка с тези рокади нищо няма да се промени.

„Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи. Много пъти сме били свидетели на смяна на министри, но нищо не се променя в стила на управление. Затова и нашата амбиция е да се смени цялото правителство“, заяви Нинова пред bTV.

Още по темата

14 яну 2020 07:00

69

11 яну 2020 07:41

51

10 яну 2020 15:28

189

10 яну 2020 14:00

107

Нинова е на мнение, че тримата не са професионалисти и не разбират от материята.

„Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора“, смята лидерът на БСП.

По думите й проблемът с водата е национален, а не само на Перник, защото скоро „ще изгърмят“ и други градове.

„Вината за това е генерална. Този начин на управление обезличава кръвоносната система на държавността, а именно институциите. Борисов направи така, че за 10 г. всички проблеми в държавата се решават от един човек“, каза още Корнелия Нинова.

Тя бе категорична, че БСП не са се отказали от вота не недоверие към правителството, който не е само заради водната криза в Перник. Той е комплексен по темата с екологията и засяга и националния проблем с водата, както и безконтролния внос и горене на отпадъци у нас.

Нинова разчита да бъдат подкрепени от ДПС, „Воля“ и независимите.

Корнелия Нинова заяви, че приема с разбиране отказа на Иван Гешев да се срещне с нея, защото няколко дни след това е последвал арестът на Нено Димова.

„Ако те са го подготвяли предварително, е абсолютно разбираемо това да не бъде след среща с лидера на опозицията“, коментира тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!