FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Николова: Зимните ни курорти са готови да посрещнат гостите от Гърция

Министерството на туризма работи за безпроблемното протичане на предстоящия зимен сезон. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в разговор с гръцкия си колега Хари Теохарис.

Вицепремиерът увери гръцкия министър, че зимните курорти у нас са готови да посрещнат гостите от южната ни съседка, които ежегодно предпочитат България като туристическа дестинация. Тя разясни още, че Министерството на туризма, Министерството на здравеопазването и всички регионални здравни инспектори в страната упражняват изключително строг контрол за спазване на противоепидемични мерки във всички места за настаняване, хранене и развлечения, съобщиха от МТ.

Двамата са обсъдили актуални теми, свързани с туристическия сектор и развитието на пандемията от коронавирус в двете страни. Вицепремиерът заявила, че двустранните отношения между България и Гърция са прекрасен пример за взаимодействие в региона на Балканите и Югоизточна Европа. Пандемията обаче ни принуждава да работим много по-интензивно, за да подкрепяме туристическата си индустрия, бе категорична министър Николова.

Българският министър би подкрепила всяко конструктивно предложение, съхраняващо устойчивостта на отрасъла.

Гръцкият министър г-н Теохарис също потвърдил, че сътрудничеството между двете страни е от изключително значение и е важно то да остане отворено, като пример за останалите държави. Имаме близки отношения, особено в областта на туризма. Гърците често идват в България. Смятам, че може да разработим план за съвместни продукти, на база подписания меморандум и от това може да спечелят и двете страни, допълнил той.

По думите му през изминалия летен сезон гръцките власти са взели всички мерки и са положили много усилия, за да поддържат границата с България отворена. Голяма част от нашия бизнес не работи, но се надяваме скоро това са се промени. Работим ежедневно, за да сложим туризма в центъра на масата на европейско ниво, категоричен бе Теохарис.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!