FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

На 30 май започва безплатна кастрация на кучета в Перник

На 30 май започва безплатна кастрация на кучета в Перник

Снимка: Pixabay
В Перник стартира кампания за безплатна кастрация на домашни кучета. Първите две дати, на които ще се проведат манипулации, са 30 и 31 май, съобщиха от общината, цитирани от БНР. Всеки месец ще бъдат обявявани две дати за извършване на манипулациите. 

Инициативата ще предлага кастриране, чипиране, ваксиниране срещу бяс на домашни кучета. Любимците също така ще получават паспорт, с който трябва да бъдат регистрирани. 

След регистрацията собствениците ще бъдат освободени от данък за домашния си любимец. 

Още по темата

18 май 2020 09:24

4

20 фев 2020 17:22

9

Всеки, който има желание да се възползва може да го заяви на тел. 0884 458769 или в общинско предприятие „Общинско обслужване“ на ул. „Радомир“ №1.

Кампанията за безплатна кастрация на кучета е част от мерките, които община Перник предприе за хуманно решаване на проблема със свръхпопулацията на бездомни кучета, което пък е една от причините за която е и изоставянето на домашни кучета от техните стопани.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!