FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

На избори с досие: Осъдени и арестувани в битка за местната власт

Осъждани и арестанти са сред кандидатите за местните избори в няколко общини. Част от претендентите за постове ще чакат резултатите под стража, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.

Няколко имена, известни на съдебната власт, искат да влязат в местната. Кандидат за кметския стол в столицата е осъдената на първа инстанция Десислава Иванчева. Макар и със забрана да напуска дома си до решението на апелативните магистрати, бившият кмет на район „Младост“ се впуска в изборната надпревара. При това за втори път.

На европейския вот през април Иванчева участва като независим кандидат.

За поста, от който Иванчева беше свалена с белезници – кмет на район „Младост“, пък ще се бори нейният бивш заместник Биляна Петрова, която също е с присъда и очаква крайното решение на инстанциите под домашен арест.

Друг кандидат с вече излежана присъда ще се бори да застане начело на Бургас. В досието си обаче Ивайло Дражев не вижда пречка пред политическото му бъдеще.

В местния вот влизат и други познайници на полицията като Венцислав Ангелов, който ще се състезава в Русе и бившият кмет на Галиче Ценко Чоков, който този път ще участва в надпреварата за Бяла Слатина.

По закон у нас лицата с излежани или неокончателни присъди имат право да се явяват на избори. В полза или вреда е досието по пътя към властта, ще стане ясно на 27 октомври.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!