FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нас червеното знаме роди ни! БСП с 83 848 членове!

Членовете на БСП са 83 848. Тази цифра е била съобщена по време на заседанието на червения пленум, предаде „24 часа“.

Така най-накрая става ясен точният брой социалисти към момента, които ще имат право да участват във вътрешнопартийното гласуване за председател. За да бъде признат той за легитимен, до урните на 26 април ще трябва да отидат над 41 хиляди социалисти.

5386 са основните партийни организации, които имат възможността да участват във вътрешнопартийния избор, обявил зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който отчела хода на вътрешнопартийната кампания до този момент. Според него няколко общини не са предали все още списъка на своите членове, но това ще стане в началото на следващата седмица.

Има няколко основни проблема, пред които е изправена левицата, а именно: демотивация на партийните членове, липса на конкретен и адекватен за местната общност дневен ред на събранията и др., отчел Добрев. И обяснил, че задачата на всяка политическа партия, най-вече на БСП, е да улови обществените потребности и на тяхна база да формулира политическия си дневен ред и да се вземат конкретни решения.

Зам.-шефът на БСП обясни., че демографската катастрофа е дала своето отражение върху състава на червените членове. „Имаме сериозен проблем с апатията на хората в активна възраст, които да участват в партийните структури. Този проблем се усеща особено силно при процеса на набиране на изборната администрация”, допълнил той.

До момента са проведени 31 общински конференции и общи събрания на БСП, като предстои провеждането на 202, които да излъчат своите номинации за председател на партията.

„За незапознатите с историята и форумите на БСП искам да кажа, че помним как с 1 номинация можеш да станеш председател и с 220 да загубиш“, коментирал Добрев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!