FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Нарушения в кухни, осигуряващи храна за детски градини и училища

Нарушения в кухни, осигуряващи храна за детски градини и училища

Снимка: Pixabay
Върховната административна прокуратура е разпоредила да се правят проверки, след като са установени десетки нарушения в кухни и кетъринг дружества, които осигуряват храна за детски градини и училища в страната, съобщи БНР.

От държавното обвинение уточняват, че проверките се извършват от началото на новата учебна година.

Извършени са общо 2873 извънпланови проверки, издадени са 73 предписания и са съставени два акта за установяване на административни нарушения.

Проблеми са свързани с помещенията за приготвяне на храната и оборудването в тях, както и предлагане на храни в нарушение на действащите разпоредби, необявяване на алергените или пък неправилно съхранение.

Открити са и нарушения за неспазване на програмата за обучение на персонал към системата за безопасност на храните и липса на препарати за дезинфекция.

Българската агенция за безопасност на храните е констатирала, че наред с изпълнението на нормативните изисквания за качеството на храната, наличните предпазни средства и дезинфекциращите такива са били установени случаи на несъобразяване със закона. Те ще бъдат санкционирани, допълват от държавното обвинение.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!