FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Мъгливо и облачно ще е в равнините и котловините

Мъгливо и облачно ще е в равнините и котловините

Снимка: архив, БГНЕС
В равнинната част от страната и на места в котловините през по-голямата част от днешния ден ще се задържи с ниска облачност или мъгла. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. Ще се появи съвсем слаб изток-североизточен вятър.

Максималните температури ще са от 9-10 градуса в местата с трайна ниска облачност до 17-18 градуса в районите, където ще бъде слънчево през целия ден, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна ниска облачност, в отделни райони с мъгла. След обяд ще има по-съществени разкъсвания на облачността до предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 16 градуса. Температурата на морската вода е около 16 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево и топло за сезона. Сутринта на места в котловинните райони ще има мъгла. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

В понеделник времето ще се задържи без съществена промяна. В планинските райони ще е слънчево и топло за ноември, а в равнинната част от страната на много места ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните – между 9 и 14 градуса.

Във вторник и над планинските райони облачността ще се увеличи. На отделни места ще превали. Минималните температури ще са малко по-високи, а дневните – почти без промяна.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!