FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

МОСВ предупреди кметовете да почистят речните корита

МОСВ предупреди кметовете да почистят речните корита

Снимка: БГНЕС
Във връзка с прогноза на НИМХ за очаквани интензивни валежи от 20 май, по разпореждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров басейновите дирекции на източнобеломорски, западнобеломорски  и дунавски райони изпратиха предупреждение до областните управители и кметовете на населени места, съобщиха от министерството.

Още по темата

4 юли 2019 23:58

12

В писмата се предупреждава за предприемане на спешни действия по осигуряване на проводимостта на речните легла и за защита и уведомяване на населението за възможни неблагоприятни последици от вредното въздействие на водите. В рамките на своите компетентности по Закона за водите, кметовете и областните управители е необходимо да предприемат необходимите дейности за осигуряване на безпрепятствено провеждане на високи води и недопускане на наводнения на прилежащи имоти в границите и извън границите на урбанизираните територии, както и на елементи от техническата инфраструктура.

Местните власти е необходимо да информират оперативните звена към Басейновите дирекции за обстановката и възникнали проблеми.        


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!