FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Митрополит Киприан: С вяра ще преодолеем несгодите!

Пловдивският митрополит Николай призова преди ден миряните да не посещават  храмовете докато трае пандемията от COVID-19, но посочи, че църквите няма да затварят и всеки един, който пожелае, може да посети храм за молитва.

Какво и как промениха храмовете и манастирите в условия на заплаха от инфекциозно заразяване?

„С патриарх Неофит всеки ден отправяме молитви. Решенията на Св. Синод имат за цел укрепване на нашата вяра и насърчават към спазване на правилата за спиране на разпространяването на COVID-19“, каза за „България сутрин“ негово високепреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, който е говорител и на Светия синод.

Още по темата

19 мар 2020 13:53

51

12 мар 2020 21:25

36

11 мар 2020 11:38

68

Той обясни, че са спуснати заповеди за дезинфекциране на храмовете, които се изпълняват. „Има комисия, която следи по какъв начин се извършва то. В непрестанна връзка сме с РЗИ, за да са спокойни хората. Призивът ни е да останем по домовете, за да съхраним най-вече възрастните хора“, добави митрополит Киприан.

Според него, когато всички сме единни и изпълняваме разпоредбите на Националния оперативен щаб, когато църква, държава и власти се борят за спасяването на народа ни, вярата ще преодолее всички несгоди.

„Когато всички сме в една кауза и мисъл, мисля, че ще преуспеем. Църквата няма как да затвори врати, защото е лечебница Христова. Ние ще останем на своя пост, длъжни сме да се молим на хората, макар и те да остават по домовете си. Църквата има опит в преодоляването на пандемии и войни“, коментира говорителят на Св. Синов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Митрополит Киприан заключи, че без Бог нищо не може да се случи и той ни е дал смисъла да видим домашното семейно огнище – децата да усетят майчината ласка и обичта на бащата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!