FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Мечтата на хазяина – двойка, непушачи, без домашни любимци

Агенции за недвижими имоти въвеждат западен модел при жилищните наеми. Част от наемодателите вече ще изискват препоръка от предишни хазяи и от работодатели.
„Много са жилищата, които се дават под наем в София. Част от хората ги наемат недоброжелателно, не плащат и оставят разрухи. Това, което предлагаме, е модел, с който малко ще се подобрят нещата“, каза за „България сутрин“ брокерът Александър Гергов.

По думите му понякога се оставяли сметки от наемателите в тежест на собствениците, все повече наемодатели искали по два наема предварително, който да е гаранция за евентуални непокрити разходи или щети по жилището.

Препоръки може да се направят от бивши наемодатели и работодатели.

„В София най-отдавани под наем са двустайни апартаменти – на работеща двойка, непушачи и без домашни любимци за предпочитане“, посочи той за Bulgaria ON AIR.

За последната 1-2 г. няма скок на цените, най-търсените са кварталите в центъра и южната част на столицата. Метрото е главен фактор при ценообразуването на имотите, обясни брокерът


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!