FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Мечките са будни, нападат животните на село в Родопите

Мечките са будни, нападат животните на село в Родопите

Снимка: Pixabay
РИОСВ-Смолян провери първия за годината сигнал за щета от кафява мечка в землището на село Триград, община Девин, съобщава инспекцията.

Още по темата

28 фев 2020 17:30

10

 
Според сигнала след паша на стадо от овце и говеда, била установена липса на едно от говедата. При оглед в местността „Краево”, на около два километра от селото, освен говедото е открит и труп на една овца. В близост до мястото са открити и следи от мечка. Експертите от инспекцията са изготвили предложение за за обезщетение на собственика.

През този период на годината, нападенията на мечки над селскостопански животни се дължат на липсата на хранителна база и загуба на тегло на екземплярите през зимата, твърдят еколозите.

Те призовават стопаните да засилят превантивните мерки по опазване на животни и пчелини. Пашата трябва да се извършва с пастир и кучета, нощуването на животните да е в масивни стопански сгради, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!