FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Меренето на температурата ще забави приема в детските градини

Детските градини и яслите отварят врати на 22 май. Учебен процес ще има при строго спазване на противоепидемичните изисквания. Учителите ще носят шлемове и маски, навсякъде ще се дезинфекцира, а температурата на децата ще се измерва на входа на градината с живачен термометър.
Директорът на 165 ДГ „Латинка“ Полина Йорданова каза за „Денят ON AIR“, че този начин на мерене на температура ще забави осезаемо приемането и отдаването на децата преди и след занимания.

„Много ще бъде сложно с живачен термометър. Ще отнема много време“, категорична бе тя.

Сред учителите има страх, но най-вече чувство за дълг и вече са готови да се върнат на работа.

„Досега нито един учител не е казал, че не иска да дойде на работа. Наясно сме, че опасностите от зараза не са отминали, но това е наша морална отговорност. Ние ще си я поемем“, посочи Йорданова пред Bulgaria ON AIR.

В ДГ „Латинка“ очакват да се завърнат около 15 деца през месец юни. Те ще спят през легло.

„Невъзможно е да се спази дистанцията между децата. Учители и родители ще я спазят, но децата – не“, прогнозира директорът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!