FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Маринов за избора на Гешев: Нормално е службите да го подкрепят

Съвсем нормално е службите да подкрепят Иван Гешев за главен прокурор, обяви вътрешният министър Младен Маринов в коментар на част от изявлението на президента Румен Радев, в което той мотивира защо връща предложението на ВСС за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

„Те работят ежедневно с него, с прокуратурата, и аз съм работил. Кой, ако не те, могат да дадат оценка за неговите професионални качества, предполагам, че от това е продиктувана и подкрепата, която те са изразили“, отчете Маринов.

Още по темата

8 ное 2019 12:50

23

8 ное 2019 10:58

18

Той даде на Иван Гешев висока професионална оценка. „Знам, че той е човек, който притежава всички необходими качества“, добави вътрешният министър. Той бе категоричен, че подкрепата на структурите на МВР за кандидатурата на Гешев не може да се разглежда като намеса в работата на съдебната власт и че всеки, който иска да изрази своята подкрепа или протест, има право да го направи.

Маринов присъства на отбелязването на професионалния празник на полицията в двора на ГД „Национална полиция“. Той изрази мнение, че структурите на МВР се справят успешно с предизвикателствата и че правят това, което се очаква – поддържат добър обществен ред и успешно противодействат на престъпността във всичките й форми.

Маринов заяви, че окомплектоването на полицейския състав е задача, с която министерството се е справило на 90 процента. Предизвикателствата, по думите му, са свързани с изграждането на полицаи и ръководители от новопостъпилите на работа в МВР млади хора.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!