FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Манолова отсече: Тротоарите са изпитание за столичани

„В „Манастирски ливади“ няма тротоари. Те са пълни с автомобили вместо с пешеходци, а там, където има тротоари, те са в безобразно състояние. Така, за съжаление, не е само в „Манастирски ливади“, така е в целия град. Те са изпитание за столичани“. Това каза при среща с майки с детски колички в кв. „Манастирки ливади“ кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова и ги увери, че това ще се промени в нейния мандат като кмет, стана ясно от пресъобщение до медиите.

Още по темата

7 окт 2019 20:58

73

6 окт 2019 12:02

159

Манолова била позитивна, а кампанията мръсна и то от рано!

„В предизборната си програма съм заложила на четиригодишна програма за възстановяване, ремонт и изграждане на тротоари, които са част от средата за пешеходци. Залагаме и на по-добро улично озеленяване и осветления, така че средата да е естетична и безопасна за гражданите, на по-добра проходимост в центъра на града и в кварталите, на свързаност между отделните зони, на достатъчен брой пешеходни пътеки, които да са обозначени с качествена маркировка, на реконструкция на подлезите на града в съответствие с европейските норми“, каза още Манолова.

Тя бе категорична, че средата трябва да е по-достъпна за хората с увреждания и за майките с колички.

По думите на Манолова пътната безопасност в столицата е пред скоби. „Вчера бях в „Подуяне“ където пред 95-то училище се е случил инцидент точно на първия учебен ден заради недобра маркировка, заради недобре обмислено действие на светофарите, така че там също има проблеми с безопасността на децата, с маркировката и тротоарите и децата ежедневно са изложени на риск“, подчерта още тя.

Според Манолова е подобна ситуацията около много други училища и детски градини в столицата, а като решение тя посочи следните мерки – пътна маркировка, която да осигурява пешеходна безопасност и безопасност на движението по улиците, особено в районите с много деца, ефективно и интелигентно управление на светофарите, така че да осигуряват безопасност при преминаването, достатъчно тротоари около местата, които се посещават от деца – училища, детски градини, спортни зали, паркове, площадки.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!