FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Мамолози искат скок на клиничната пътека за рак на гърдата

В Световния месец за борба с рака на гърдата хирурзи–мамолози представиха своите предложения за промяна на цените на клиничната пътека за лечение на онкозаболяването, която в момента е 1300лв. По данни на Световната здравна организация в България тази диагноза се поставя на над 4 000 жени годишно.

Още по темата

1 окт 2019 19:50

5

19 сеп 2019 12:20

2

Когато чуят диагнозата „рак на гърдата“ повечето жени смятат, че операцията е неизбежна. В последните години обаче тя не е водещият метод за лечение на опасната болест.

„Имунотерапията е най-новият метод за лечение на тези заболявания и тези лекарства, които се вкарват в организма на пациента, събуждат имунитета на човека, за да се справи с туморните клетки“, споредя онкологът д-р Росица Кръстева.

Първото и най-важно нещо обаче е първоначалната диагностика.

Хирурзи-мамолози предлагат разделяне на две на клиничната пътека за лечение на рака на гърдата, като биопсията да бъде обособена в отделна такава на стойност 800 лева.

От фондация „Експерти срещу рака“ настояват Здравната каса да поеме и гръдните импланти.

Всички предложения ще бъдат внесени в Българския лекарски съюз и Здравната каса, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!