FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Красимир Янков: Ключовата дума трябва да бъде подкрепа

Президентът Румен Радев наложи частично вето върху Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, а днес депутатите в НС го приеха.
„Не ме изненада ветото. Алармирах, че справянето с вдигането на цените трябва да стане с мерки в складовете на едро. От деня на обявяване на извънредното положение се направи опит да се вдигне цената на лимоните от 3 на 5 лева, но сега вече тя се нормализира“, каза за „Денят ON AIR“ депутатът от БСП Красимир Янков.

Президентът поиска преразглеждане точките за регулация на цените в борбата със спекулата и за предвидените наказателни мерки за разпространяване на фалшиви новини, свързани с коронавируса.

„Този текст е неприложим, но показва желание да се спре лавинообразно покачване на цените. Всички страни в Европа съобщават намерения за конкретни мерки – както времево, така и ресурсно за какви пари става въпрос при подкрепа на бизнеса“, добави Янков.

Според него трябва да влезем в синхрон с това, което правят другите страни.

„На какви средства, неусвоени от оперативни програми, може да разчита страната ни? Притеснително е, че правителството обявява повече мерки, за които ключовата дума е „кредит“. Това ще доведе до дългова спирала на бизнеса. Ключовата дума трябва да бъде „подкрепа“, отбеляза депутатът от БСП в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да бъдат взети консенсусни решения за по-бързо излизане от кризата.

„Призовавам да няма напрежение с НС или с президентството, да не се изолират институциите, а да работят в синхрон. Свикването на КСНС мисля, че ще изглади тези различия и ще се стигне до синхрон“, смята Красимир Янков.

Неговото мнение е, че колкото по-информирани са българите, толкова по-спокойни ще бъдат.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!