FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Кораби на НАТО акостираха във Варна, превърнаха се в атракция

Кораби на НАТО акостираха на морската гара във Варна. Те са от Втората постоянна противоминна група на Алианса и ще привличат погледи до понеделник. А днес варненци и гости на града можеха да се качат на борда им и да ги разгледат отблизо.
В състава на групата са кораби от Военноморските сили на Румъния, Германия и Турция. България е представена от базовия миночистач „Прибой“ където се изви и най-дългата опашка от чакащи. В слънчевия ден десетки решиха да разгледат отблизо натовските кораби, съобщи Bulgaria ON AIR.

Сигурността беше затегната. Желаещите да се качат на борда бяха проверявани от Военна полиция. Някои бяха впечатлени от гледката, други не толкова.

Корабите са тук на рутинно посещение. Целта на съвместното плаване е да се подобри сътрудничеството при прилагане на процедурите и стандартите на НАТО.

Също така и да се развие военната готовност на участващите сили и да се допринесе за морската сигурност в Черно море. Командир на групата е капитан ІІ ранг Валентин Влад.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!