FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Концерт от прозорците на общината в Бургас на 24 чай

Концерт от прозорците на общината в Бургас на 24 чай

Снимка: Община Бургас
Солистите на Държавна опера в Бургас ще изнесат концерт от прозорците на Заседателната зала в сградата на местната община. Може да ги чуе на живо всеки, който дойде на площада „Атанас Сиреков“. Това ще се случи на 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост, съобщиха от общинския пресцентър.

Сопраните Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорът Яни Николов, баритоните Валери Турманов и Йордан Христозов, басите Диман Панчев и Костадин Мечков ще започнат своя празничен поздрав от 12.00 часа с „Върви, народе възродени“, след което ще прозвучат произведения от Бизе, Лехар, Аугустин Лара, Моцарт, Росини.

По традиция на тази дата общината организира множество прояви, в които участват представители на всички културни институти. През настоящата година обаче ще отбележим по различен, но достоен начин най-светлия български празник, обещават от общината.

В 12.00 часа на 24 май, камбанен звън от всички православни храмове в града ще огласи бургаските улици. В същото време пред входовете на отделните културни институти ще бъде пусната на запис песента „Върви, народе възродени“, музикален поздрав ще отправи и вокален ансамбъл „Фортисимо“ с изпълнения от терасата на Културния център „Морско казино“.

От 12,30 часа ще бъде открита традиционната обща изложба на бургаските художници. Изложбата ще бъде подредена пред залата на художниците на улица „Александровска“ 22. Ще бъде връчена наградата за „Млад художник на годината“ на името на Руси Стоянов. Тя се дава за творчески постижения на млади художници. Тази година номинирани за наградата са Георги Георгиев, Елисавета Ангелова и Кристия Тодорова.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!