FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ковид и в дом за стари хора в Казанлък

Ковид и в дом за стари хора в Казанлък

Снимка: БГНЕС
РЗИ – Стара Загора е извършила изследвания с бързи антигенни тестове в Дом за стари хора № 1 в Казанлък, след постъпила информация за потвърден случай на COVID-19 при член от персонала, съобщават от инспекцията.

От направените 132 теста, положителни резултати са отчетени при 35 души от домуващите и при 7 от персонала. Всички те са без симптоми.

Още по темата

18 ное 2020 06:30

253

На положителните от персонала са взети проби за диагностика с PCR тестове. На 19 ноември ще бъдат взети проби и на домуващите.
След постъпила информация за наличие на симптоми за COVID-19 при двама от настанените в Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора, Регионалната здравна инспекция започва на 18 ноември изследвания с бързи антигенни тестове. До момента са направени 88 на част от домуващите. Положителни резултати са отчетени при 8 от тях.

Взети са им проби за диагностика с PCR тестове, както и на контактните от първа линия.

Изследванията ще продължат до 20 ноември.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!