FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Ковид зона откриват в ямболската поликлиника от понеделник

Ковид зона откриват в ямболската поликлиника от понеделник

Снимка: БГНЕС
Ковид зона ще започне да действа в ямболската поликлиника от понеделник. Към кабинета ще се насочват пациенти с респираторни оплаквания или със симптоми за коронавирус, за да се намали натиска върху спешното отделение на областната болница.

Кабинетът ще бъде разкрит в бившата Първа поликлиника и ще бъде с отделен вход, за да няма смесване на пациенти, уточни директорът на ДКЦ д-р Венцислав Славов.

„Основното в дейността са  – бързи тестове. Лечението на пациента ще бъде определено, в смисъл дали да бъде продължено в болнична обстановка или в домашна обстановка.“, обясни той пред БНР.

С разкриването на кабинета ще се облекчи работата на медиците в спешното отделение, каза зам.-директорът по медицинските дейности д-р Валентин Вълчев.

„На тълпи идват пациенти. Петък, събота и неделя става огромен натиска върху спешните отделения.“, допълва той.

Над 100 са диагностицираните случаи за последните три дни, легла в болниците има, но медицинският персонал е на ръба на силите си, каза още д-р Вълчев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!