FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Китайци дариха маски, защитни облекла и ръкавици на „Пирогов“

Китайци дариха маски, защитни облекла и ръкавици на "Пирогов"

Снимка: БГНЕС
Пирогов“ приема дарение от Китай, което ще бъде в помощ на борбата ни с коронавируса. Кампанията е организирана от китайската общност у нас с помощта на посолството на Народната република и се прави дарение на няколко болници у нас, съобщава bTV.

Още по темата

22 мар 2020 11:15

216

22 мар 2020 08:10

384

Дарението за „Пирогов“ включва 2000 маски за еднократна и многократна употреба, 1000 чифта ръкавици и защитни облекла, които са изключително важни за лекарите.

„Количествата на даренията не са големи, но председателят на Китайската камара Ван Ка разбра в петък, че има недостиг и това го е събрал от китайската общност за едно денонощие“, обяснява Бей Джън от организаторите.

„Ние винаги сме готови да помогнем с каквото можем, тъй като ние живеем в България и я обичаме като втора наша родина“, казват Бей Джън и китайският консул Ма Джън.

„В момента имаме нужда от такова дарение“, казва д-р Дияна Димитрова, шеф на спешното отделение на „Пирогов“.

Шест болни от коронавирус в момента се намират в болница „Пирогов“. Всичките са със симптоми, а един е в по-тежко състояние, съобщи д-р Димитрова.

„В момента се справяме, имаме екипи, въпросът е, че след това също ще бъдат под карантина“, заяви Димитрова.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!