FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

КАТ на лов за пияни и дрогирани шофьори

КАТ на лов за пияни и дрогирани шофьори

Снимка: Pixabay
На територията на страната се извършва специализирана полицейска акция срещу шофирането след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата

17 ное 2019 15:00

23

23 авг 2019 11:48

56

От днес до 15 декември на територията България, както и на всички страни-членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ (TISPOL), се провежда операция за недопускане на управление на моторни превозни средства след употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози от водачите.Според статистиката, една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви е точно управлението на моторно превозно средство след употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

По време на проверките пътните полицаи ще следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за неплатени глоби, наложени по ЗДвП.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!