FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Караниколов: Нормалният живот ще продължи и след вируса

Караниколов: Нормалният живот ще продължи и след вируса

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg
Вчера финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вариант на спад на икономиката с 3%. „Това е най-негативният сценарий. При всички положения ситуацията е коренно различна от всички сценарии, които познаваме“, каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

В момента, дори в България да няма коронавирус икономиката щеше да спре и с всеки изминал ден тя се забавя, обясни министърът. Колкото са повече в кондиция основните предприятия у нас, толкова по-бързо ще се възстанови икономиката ни, каза той.

Още по темата

31 мар 2020 20:11

412

31 мар 2020 17:02

76

Магазини и аптеки работата и това трябва да е така. Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, на според Караниколов така или иначе при тези извънредни мерки хората е нямало да ходят по хотели и ресторанти.

„Като изчезне вирусът, нормалният живот ще продължи. България трябва да търси от всяко зло – добро“, заяви Караниколов пред БНТ.

Темата за общата индустриална политика беше поставена още по време на българското европредседателство и министърът е сигурен, че тя ще се върне.

Министърът съобщи и добра новина за икономиката ни. Въпреки тежката ситуация у нас ще сертифицираме проект за 120 милиона. Според Караниколов важното в момента е за запазим производството в кондиция.

Вече има съкращения на служители, а в бюрата по труда се записват и хора, върнали се от чужбина. Министър Караниколов обясни, че се очаква нивото на безработица у нас до края на годината да достигне 6%


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!