FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Караниколов: Лавинно е, всички искат намаляване на ДДС!

Караниколов: Лавинно е, всички искат намаляване на ДДС!

Снимка: БГНЕС
Не търсете конфликт в правителството по темата за ДДС, заяви икономическият министър Емил Караниколов на брифинг в МС.

Още по темата

21 май 2020 11:34

194

20 май 2020 16:35

133

Караниколов беше категоричен, че всеки министър на финансите защитава приходите и ако бил на мястото на Владислав Горанов, щял да бъде на становището на МФ. Според финансовото министерство, ако има промяна на данъка надолу за някои сектори, той трябва да се увеличи за други.
Караниколов уточни, че личното му мнение е, че трябва внимателно и след анализи да се намалява ДДС. Виждате, че е лавинно, казваш, че едни няма да плащат и всички не искат да плащат, коментира той.

Кризата засегна най-много туризма, една временна мярка за определен период би помогнала на този сектор, смята Караниколов. Той посочи, че секторът ще има и последващи проблеми във времето в сравнение с други сектори. Министърът даде пример и че имало големи проблеми банките да финансират засегнати в бранша.

Такава мярка за един сектор би ни „отворила очите“ дали има смисъл за друг, смята също Караниколов.

Николина Ангелкова заяви, че като министър на туризма подкрепя времената мярка за намаляване на ДДС на 9%.

Като временна мярка до 2021 година това е една глътка въздух за този най-засегнат сектор на българската икономика, подчерта Ангелкова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!