FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Как се справят фирмите с въвеждане на дистанционна работа?

Как се справят фирмите с въвеждане на дистанционна работа?

Снимка: flickr
В перспектива изграждането на механизми за работа от дистанция би могло да спести ресурси на фирмите и да направи работния процес по-устойчив на сътресения. Такава теза изказа Георги Първанов, който е член на управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора пред БНР.

По думите му макар и първоначално това да е свързано с допълнителни разходи и неудобства, в бъдеще ще донесе ползи.

Той апелира фирмите да не избързват със съкращенията, защото освен всичко останало, това вреди на имиджа им като работодател.

Пандемията от коронавирус постави в извънредно положение и работодателите, като ги притисна спешно да въведат дистанционната форма на работа.

Част от бизнеса, особено клоновете на международни корпорации, отдавна имат опит с това и разполагат с готови механизми за работа от разстояние. За други обаче неочакваната ситуация е истински шок и предизвикателство, към което трябва да се адаптират буквално в рамките на няколко дни.

Шоковото преминаване към работа от вкъщи изисква и инвестиции, тъй като отделните компании използват различни софтуери за поставяне на задачите и отчитане на резултатите, за проверка на изработеното време и таблици за извършената работа.

Използват се и телеконференции, но всички тези промени в началото изискват ресурс, финанси и много добра организация. В края на краищата всичко опира до съвестта на служителите и тяхната отдаденост към компанията и работата, която вършат, разясни Първанов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!