FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Кабинетът готви документ за ЕК за възстановяване след коронакризата

Правителството вече работи по подготовката на националния документ, който да бъде представен на ЕК, във връзка с Плана за възстановяване след епидемията от коронавирус.

Работим в аванс още от май, обясни вицепремиерът Томислав Дончев по време на парламентарния контрол и допълни, че планът ще е готов към края на годината.

Той настоя, че целта на плана на ЕС е  не само подпомагането на икономиката, но и нейното развитие, което трябва да е  съчетано с реформи.

По думите му целта е икономиката на Европа да излезе по-силна след кризата.

„Следейки звената от ЕК, които ще отговарят за този план съдя, че устремът към реформи ще е една от основните цели“, настоя вицето.

Според него все още няма указания за плана
Дончев настоя, че парите от Европа няма как да се отпуснат на държави, в които има съмнение, че липсва справедливо правосъдие.

Заради това се налагало да се промени законодателната рамка, включително и на конституционно ниво, за да може държавата да въздава справедливост.

„ В противен случай енергията, която е по улицата ще се пропилее. Въпросът е да има усещане за справедливост. Ако на една възрастна жена на село и са й откраднали кокошките и не е намерен крадецът, каква стойност в нейните очи има сложният институционален механизъм, който имаме ние“, отбеляза Дончев.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!