FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

И през следващите дни – времето топло, възможни са и валежи

Топло за началото и средата на ноември остава времето до края на седмицата. Днес минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса. Бързо ще премине облачна вълна, като валежите около обед ще достигат Рило-Родопския масив.

Следобед ще превалява над източните райони, а през нощта над цялата страна дъждовете ще спират. Ще бъде ветровито обаче.

Максималните температури ще са от 17 до 22 градуса, на север от планините в Северна България до 23-24, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Времето в планините ще бъде ветровито с валежи главно в Рила и в Родопите. Облаците в планините от Западна България следобед ще намаляват.

Валежи се очакват в Източна Стара планина. Вятърът ще бъде от югозапад, а над 2000 м надморска височина засилен и със скорост до 15 метра в секунда. Температурата на височина 2500 м ще достига 6 градуса, а на 1500 м 13-14.

В събота облаците ще намалеят, югозападаните ветрове ще се усилят и отново ще се затопли. През нощта срещу неделя от запад на изток ще започнат нови валежи.

Западните ветрове ще подгонят облаците и следобед валежните зони ще достигнат Черноморския регион. Слабо ще захладнее, но времето ще се задържи сравнително топло за ноември с дневни температури до 18-19 градуса.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!