FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian

Инвестиции, развитие… Борисов видя българи, които се връщат от чужбина

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов българи, заминали в чужбина се връщата у нас, защото страната ни е прекрасно място за живеене.

„Усилията дават своите резултати – център след център, висококвалифицирани служители“, коментира той при откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк, цитиран от правителствената пресслужба.

Борисов се похвали, че страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и припомни, че само преди дни във Варна беше открит център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.
 
Пред участниците в церемонията министър-председателят Борисов подчерта, че на територията на София Тех парк се помещава и аутсорсинг центъра на Световната банка, както и че тук ще бъде разположен един от осемте суперкомпютри на ЕС.

„Прави се наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Усилията ни се възнаграждават“, заяви още премиерът Борисов и допълни, че неслучайно новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни определи един прекрасен ресор.

„По-добър ресор не бихме и искали – това е бъдещето – образование, култура, спорт, „Еразъм+“, университети, и това, което вие правите тук“, изтъкна Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център София.
 
Целта на центъра в София е да се превърне във водещ ИТ глобален софтуерен доставчик на производителите на автомобили.

Разработването на софтуер за бъдещото развитие на автомобилостроенето ще постави България на световната карта като важна дестинация за автомобилния бизнес. Това от своя страна би могло да бъде повод за привличане на стратегически инвеститори в България.

До 2023 година в центъра ще заработят над 500 високо квалифицирани инженери.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!